Omgeving & Tips

Omgeving & Tips

Nieuwkapelle

Het charmante Nieuwkapelle is een landelijk polderdorp in de Westhoek. Het is een klein dorpje met een 150-tal woningen en een kleine 400 inwoners, een dorpsschool, enkele horecazaken en een kapperszaak. Dwars door het dorpscentrum loopt de gewestweg N364. Slaat u links af op deze gewestweg (na het verlaten van de hoeve) komt u terecht in Diksmuide, afslaan naar rechts brengt u in het pittoreske Lo-Reninge.

Diksmuide

Diksmuide aan de IJzerstroom, situeert zich midden in de Vlaamse Westhoek, een bestemming vol pure verwondering.
Lakenweverij en boterproducten verrijkten lange tijd de stad Diksmuide aan de IJzer. Daardoor ontdek je ook veel pittoreske hoekjes en het verrassende erfgoed tijdens de Stadslinkwandeling door het oude historische centrum, zoals de markt met zijn Manneke uit de Mane en het Stadhuis, het Begijnhof, de Vismarkt, de Sint-Niklaaskerk, de Kleine en Grote Dijk, de oude Bloemmolens en de jachthaven Portus Dixmuda.
Talrijke monumenten, begraafplaatsen en loopgraven herinneren ons echter ook aan de gruwel van de Eerste Wereldoorlog 1914-1918. In de Dodengang en de IJzertoren komt het front weer tot leven en de beelden van het Treurend Ouderpaar brengen de vredesboodschap uit. In de directe omgeving nodigen eindeloze vergezichten dan weer uit tot wandelen, fietsen of een tochtje op de IJzer. Je komt door charmante dorpskernen, de open ruimte en beschermde natuurgebieden.
Je maakt kennis met de creativiteit en innovaties op eeuwenoude hoeves. De gezonde lucht brengt uiteraard rust, maar ook levensgenieters ontdekken hier al vlug een streekspecialiteit of laten zich verwennen door de gezelligheid, en dit zeker tijdens één van de vele evenementen.

http://www.diksmuide.be/toerisme

Lo-Reninge

Lo-Reninge, luilekkerstad van Vlaanderen, kan bogen op een rijk historisch verleden en de gastronomie is er erg vermaard. Zeker een bezoekje waard!

Westhoek

De Westhoek weet menig toerist te bekoren, van natuur- en cultuurliefhebber tot rasechte bourgondiër.

Wilt u zich ook laten overweldigen door deze fascinerende streek? Neem dan vooraf zeker eens een kijkje op http://www.toerismewesthoek.be of http://www.vlaanderen-vakantieland.be (Groene Regio’s - Westhoek).